| CHELSEA'Yİ TANIYALIM | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
chelsea Moderatör
| Konu: CHELSEA'Yİ TANIYALIM Ptsi Nis. 23, 2007 1:53 pm | |
| 1905 yılında Londra'nın güney batısındaki Chelsea bölgesinde kurulmuş ve son dönemde yaptığı atakla Premier League'in en renkli ve güçlü takımlarından olmuş futbol kulübü.
1990'ların ortasına kadar orta sıra takımı görüntüsünde olan ve seksenli yıllarda iki kez küme de düşen Chelsea, bu yıllarda Ruud Gullit, Gianfranco Zola gibi yıldız oyuncuları transfer ederek ve daha da sonra Rus işadamı Roman Abramovich'in takımı almasıyla transfere astronomik ücretler ödemeye başlamış ve Avrupa'nın en başarılı kulüplerinden biri durumuna gelmiştir. Öyle ki takımın bu günkü durumuna bakıp Premier League'e 1989/1990 sezonunda çıktığına inanmak zordur. Gitgide yükselen başarı ivmesi ikinci şampiyonluğun 2004/2005 sezonunda alınmasıyla zirveye çıkmış ve 1955 yılından beri süren şampiyonluktan uzak geçen yıllar sona ermiştir.
>Takma İsim: The Blues (Maviler)
>Kuruluş: 1905
>Stad: Stamford Bridge
>Kapasite: 42.449
>Başkan: Bruce Buck
>Teknik Direktör: José Mourinho
>Lig: Premier League
>Geçen Sezon Premier League: 1.
Şampiyonluklar
>FA Premier League 1954-55, 2004-05, 2005-06
>2. Lig Şampiyonluğu 1983-84, 1988-89
>FA Cup 1970, 1997, 2000
>Lig Kupası 1965, 1998, 2005
>Kupa Galipleri Kupası 1970-71, 1997-98
>UEFA Süper KupaSI 1998
Şu Anki Kadrosu
1 GK Petr Cech 3 DF Ashley Cole 4 MF Claude Makalele 5 MF Michael Essien 6 DF Ricardo Carvalho 7 FW Andriy Shevchenko 8 MF Frank Lampard 9 DF Khalid Boulahrouz 10 MF Joe Cole 11 FW Didier Drogba 12 MF John Obi Mikel 13 MF Michael Ballack 14 MF Geremi 16 MF Arjen Robben 18 DF Wayne Bridge 19 MF Lassana Diarra 20 DF Paolo Ferreira 21 FW Salomon Kalou 22 GK Magnus Hedman 23 GK Carlo Cudicini 24 MF Shaun Wright-Phillips 26 DF John Terry 27 GK Henrique Hilario 28 GK Yves Ma-Makalambay
2004/2007 Yılları Arasında Yapılan Transferler
Claude Makelele €20m
Petr Cech €13m
Paulo Ferreira €20m
Didier Drogba €36m
Ricardo Carvalho €30m
Damien Duff £17m
A. Del Horno £8m
Michael Essien €38m
Andry Shevchenko €51m
Ashley Cole Tks + €7.5m
Khalid Boulahrouz €13.2m
Joe Cole €9.9m
John Obi Mikel €23.6m
Michael Ballack €0m (Kontrat Bitimi)
Geremi €10m
Lassana Diarra €4.5m
S. Wright-Phillips €31.5m
Arjen Robben €18m
Salamon Kalou €4m __________________________________________________ _______________
Roman Abramovich'in klübü satın almasından sonra yapılan transferlerin toplam tutarı 150m euro'ya yakın. Bu rakam da Chelsea'nin tipik bir orta sıra İngiliz takımından dünya ekolüne geldiğinin açık kanıtıdır. Takım bu nedenden dolayı Chelski lakabını bile almıştır.
UMARIM BUNDAN SONRA DAHA DİKKATLİ KONUŞURSUNUZ AYIP BE HAYATINIZDA GÖRMEDİĞİNZ KUPALARI ALMIŞ UTANMADAN LAF ATIYORSUNUZ SİZİN AÇ KÖPEK MİSALİ YAPAMIYORSUNUZ BARİ ÇAMUR ATYIIM DİYORSUNUZ NE YAPARSANIZ YAPIN ATAMASSINIZ GEÇMİŞİMİZDE GELECEĞİMİZ KADAR PARLAK HELE JOSE MOURİNHO VAR Kİ İKİ SENEDE UEFA VE SÜPER VE ŞAMPİYONLAR LİDİNİ ALMIŞ TEK TEKNİL DİREKTÖR UTANIN BEE ULAN ALLAH ÇARPAR BÖYLE ADAMA ÇAMUR ATARSANIZ BE DÜNYADA YOK DİYORUM DÜNYADA HEYY BE YAVRUM BEMİN CHELSEA LAF ATANLARDA EN BÜYÜK BAŞARISI UEFA VE SÜPER KUPAYLA G.SLILAR ŞAMPİYONLAR LİGİNDE 0 ÇEKMİŞ FNERBAHÇELİLER YADA LEEDS UNİTEDDAN 6-0 GİNE GÜZEL BİR FARK YİYEN BJK KOMİLSİNİZ OĞLUM KOMİK | |
|
| |
fatalrhyme Admin
| Konu: Geri: CHELSEA'Yİ TANIYALIM Ptsi Nis. 23, 2007 2:33 pm | |
| bende chelsea liyim muhaha | |
|
| |
semih1R3 İddaa Moderatörü
| Konu: Geri: CHELSEA'Yİ TANIYALIM Ptsi Nis. 23, 2007 2:50 pm | |
| ya bırak Allah'ını seversen diyorsun ki gecmisimiz en az gelecegimiz kadar parlak ama gecmiste 2 kez 2 lige dusmusunuz,50 sene dile kolay tam yarım asır premier league'de sampiyon olamamıssınız ve hala bir rus zengini tarafından satın alınarak bugunlere gelmissiniz...sen fenere,besiktasa,galatasaraya laf ediyorsun ama onlar bileklerinin haklarıyla bir yerlere gelmeye calısıyorlar...simdi chelseanin futbolunu gecen sezon ve ondan onceki sezonla karsılastırmanı istiyorum...nerde o chelsea nerde simdi ki chelsea..git gide r.madrid havasına donuyorsunuz ve boyle devam ederse premier ligde ilk 3 zor gorursunuz...bana gore sen git abram babaya soyle yıldız futbolcu alacagına savasan,takımı icin oynayan adamlar alsın...yoksa maziye geri donmek zorunda kalacaksınız...ANTİCHELSEA.... | |
|
| |
chelsea Moderatör
| Konu: Geri: CHELSEA'Yİ TANIYALIM Ptsi Nis. 23, 2007 3:01 pm | |
| heee güldürme lan beni semih savaşan takımdan en son bahsedecek olan sensin yıllardır savaşan bir fener görmedin savaşan bir futbolcu gördüm ama zamanla onuda kendinize bezzentiniz takım çok yweni bir takım çok transfer etik çok oyuncu gönderdik ilk sezondan bu kadar büyük bir başarı sağkadı takım daha oturmadı oturacak takım sevoda takıma uyum sağlayacak ballack da joe kole de sen rahat ol bakalım seneye ilk 3 miyiz yoksa lidermiyiz bekle ve gör | |
|
| |
| Konu: Geri: CHELSEA'Yİ TANIYALIM Ptsi Nis. 23, 2007 3:03 pm | |
| sana sadece bir soru sorıcam...sen bir chelseali olarak chelseanin oynadıgı futbolu begeniyormusun?? | |
|
| |
FRe-SuaR Moderatör
| |
| |
| Konu: Geri: CHELSEA'Yİ TANIYALIM Ptsi Nis. 23, 2007 3:18 pm | |
| ya ben chelseanın kotu top oynadıgını iddaa etmiyorum ama son 2 senedeki chelsea ile bu sene ki chelsea bana gore kıyaslanamaz bilee...ben bunu soylemeye calısıyorum... | |
|
| |
samurai FRP Moderatörü
| Konu: Geri: CHELSEA'Yİ TANIYALIM Ptsi Nis. 23, 2007 5:07 pm | |
| turgay paylasım guzel abi ben chelsea nın tarihinin bu kadar az parlak oldugunu bilmiodum bu seneyi bosver artık sampionluk içinde seneye inşl | |
|
| |
chelsea Moderatör
| Konu: Geri: CHELSEA'Yİ TANIYALIM Ptsi Nis. 23, 2007 5:08 pm | |
| YAAA BEEE KARDEŞİM MANYAK SEMİHH KÖRMÜSÜN TAKIM YENİ KURULMUŞ SİSTEM DEĞİŞTİ BE BEYİNSİZ ARKADAŞIM BENİM ESKİ CHELSEA 4-5-1 OYNUYORDU ŞİMDİ ÇİFT SANTROFOR OYNUYOR LAMPARD KANATTA OYNUYOR ESSİEN ÖYLE SİSTEM ÇOK DEĞİŞTİ ESKİDE 2 ÖN LİBÖRO OYNATIYORDUK GOL YEMEDEN 1-0 2-0 MAÇLARI ALIYORDUK O ZMANDA CHELSEA'İ GÖZE HOŞ GELEN FUTBOL OYNAMIYOR ÇOK SIKICI 90 DK DEFANS YAPIYOR DENİLİYORDU MİLLETİN AĞZI TORNA DEĞİL Kİ BÜZESİN HER ZMAN İNSANLAR KONUŞUCAK HER ZMAN HATA ARAYACAKLAR AMA HATA BULMAK İÇİN ARASAN HER TAKIMDA BULURSUN SEMİHH CHELSEA ÇOK İYİ BİR TAKIM SENEYEDE ÇOK DAHA İYİ BİR TAKIM VE SİTEMİ OTURMUŞ SEYİR ZEVKİ GÜZEL BİR CHELSEA İZLİYECEĞİZ BİRAZ SABIR BEE KOÇUM GÖKAHNIM DEDİĞİ GİBİ HEPSİ BİRER İNSAN TAK DİYE TAKIM OTURMAZ SEN OTUTTURUYORSAN GİT FENERBAHÇE'NİN BAŞINA OTUTTUR TAKIMI | |
|
| |
| Konu: Geri: CHELSEA'Yİ TANIYALIM Ptsi Nis. 23, 2007 5:12 pm | |
| biz paraya ve teknik direktore bakarak takım tutmuyoruz...bizim rengimiz belli ona gore takım tutuyoruzzz... | |
|
| |
chelsea Moderatör
| Konu: Geri: CHELSEA'Yİ TANIYALIM Ptsi Nis. 23, 2007 5:36 pm | |
| HEMEN DE KÜÇÜK EMRAH TİRİPLERİNE GİR BU LAFI SENİN SÖYLEÖEYE HAKKIN YOK BU LAFI BİRİSİ SÖYLİCEKSE PARASI OLMAYAN G.S'LILAR SÖYLESİN BEN BİR KERE PARA İÇİN DEĞİL JOSE MOURİNHO ÇOK SEVDİĞİMDENDİR ESKİ BİR GALATASARAYLIYIM JOSE MOURİNHO FENERE GELSE FENERİ TUTARIM ÇÜNÜ ADAMA HAYRANIM MUHTEŞEM BİR TEKNİK DİREKTÖR DAHA ÖNCE BÖYLE BİR TEKNİK DİREKTÖR PİYASAYA GELMEDİ BANA GÖRE | |
|
| |
ultrAslan Profesyonel Üye
| Konu: Geri: CHELSEA'Yİ TANIYALIM Perş. Nis. 26, 2007 12:27 pm | |
| Ya chelsea yi nie tanıyım bizim (m.utd) altımızda ezilen bir takım...tanısam nolur tanımasam nolur haksız mıyım arkadaşşş | |
|
| |
chelsea Moderatör
| Konu: Geri: CHELSEA'Yİ TANIYALIM Paz Nis. 29, 2007 2:22 pm | |
| oğlum bazen atın tutuyorsun da onun içiçn diyorum sen g.s değilmisin m.ünited sevdası nerden çıktı adam gibi bir takım tut her lige göre bir takım tutuyorsunuz hatta sezona göre takım ne güzel hayat laf attınız takımın tarihine bakın ondan sonra konuşun tabi yüzünüz varsa diye koydum ben hem ultra aslanım diyorsun hemde ehr ligden takım tutuyon daha doğrusu chelsea kimle edince onu tutuyon boşuna arkadşaşım boşuna chelsea önlenemez yükselişini senin gibi insanlar engeleyemezler | |
|
| |
| Konu: Geri: CHELSEA'Yİ TANIYALIM Paz Nis. 29, 2007 4:02 pm | |
| eet onun yuzunden man u sampiyon oldu demi... | |
|
| |
chelsea Moderatör
| Konu: Geri: CHELSEA'Yİ TANIYALIM Paz Nis. 29, 2007 4:03 pm | |
| arasıda sırada kaza olcak arkadaşımgörelim bakalım seneye burunuz ötüyor mu yoksa o boruyu yutturuyormuyuz hep beraber göreceğiz | |
|
| |
| CHELSEA'Yİ TANIYALIM | |
|